I Am Training

Manuele therapie

Bij Fysiotherapiepraktijk Westerlaan bieden we een breed scala aan specialisaties, waaronder manuele therapie. Onze ervaren en deskundige manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name die van de wervelkolom en gewrichten.

Wat is manuele therapie?
Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het verbeteren van de functie en mobiliteit van gewrichten. De therapeut maakt gebruik van specifieke handgrepen en technieken om gewrichten te mobiliseren, manipuleren en te stabiliseren. Door het toepassen van gerichte mobilisaties en manipulaties kunnen beperkingen in de beweeglijkheid worden verminderd, pijnklachten worden verlicht en de algehele functie van het lichaam worden verbeterd.

Wanneer is manuele therapie geschikt?
Manuele therapie kan effectief zijn bij een breed scala aan klachten, waaronder:

  • Rug- en nekklachten
  • Hoofdpijn en duizeligheid
  • Gewrichtspijn en stijfheid
  • Schouder-, heup- en knieklachten
  • Hernia
  • Sportgerelateerde blessures
  • Klachten na een ongeval of operatie

Onze manueel therapeuten combineren hun diepgaande kennis van de anatomie en biomechanica van het lichaam met klinisch redeneren om een nauwkeurige diagnose te stellen. Op basis hiervan stellen zij een individueel behandelplan op dat is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de cliënt.

Wat kunt u verwachten tijdens een manuele therapiebehandeling?
Tijdens een manuele therapiebehandeling zal de therapeut uw klachten grondig onderzoeken en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke situatie. De behandeling kan bestaan uit mobilisaties, manipulaties, oefentherapie, advies en begeleiding bij houding en beweging, en indien nodig samenwerking met andere disciplines binnen onze praktijk.

Ons doel is om u te helpen uw mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en uw algehele functioneren te optimaliseren, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten en optimaal kunt genieten van een actief en gezond leven.

Neem vandaag nog contact op met Fysiotherapiepraktijk Westerlaan om een afspraak te maken voor een manuele therapiebehandeling. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen op uw weg naar herstel en welzijn.

Maak meteen een afspraak

Scroll naar boven